Vegetarische jachtschotel

Lekker bij de Azul y Garanza Garciano

Ingrediënten (3 personen):
milde olijfolie
klontje boter
8 kruimige aardappels
1 grote ui, fijngesneden
1 teen knoflook
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
6 middelgrote tomaten, in blokjes,
8 deelblokjes spinazie uit de vriezer
1 pot voorgekookte bruine linzen
1 el bladpeterselie
scheutje melk
½ tl nootmuskaat
6 el paneermeel
zeezout & versgemalen peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200⁰C. Kook de aardappels in 15-20 min. gaar. Fruit ondertussen de ui in olijfolie en doe de knoflook erbij. Voeg de bleekselderij toe en bak het geheel 3 min. op laag vuur.
Voeg de tomaten en de spinazieblokjes toe en bak nog 5 min. Voeg dan de linzen toe en roer het geheel voorzichtig door elkaar, in elk geval tot de spinazieblokjes ontdooid zijn. Voeg zeezout, versgemalen peper en de peterselie toe.

Maak van de aardappels een puree door ze af te gieten, wat nootmuskaat, een scheutje melk en een klontje boter toe te voegen en dit fijn te stampen.

Neem een ovenschotel en doe daar eerst een laag puree in, gevolgd door het linzen-tomatenmengsel. Herhaal dit nog een keer en eindig dan met een laagje puree. Strooi hierover het paneermeel en leg er hier en daar een klontje boter op. Plaats het geheel 10 min. in het midden van de oven, in elk geval tot er een krokant laagje op de ovenschotel is ontstaan.

Bron: www.vegetariers.nl