Lekker bij de Lunaria Civitas Pecorino
Ingrediënten (2 personen):
Voor de taco’s:
1 rijpe mango, in kleine blokjes
1 rijpe avocado, in kleine blokjes
½ rode paprika, in kleine blokjes
½ grote rode ui, fijngesnipperd
sap van 1 limoen
2 zalmfilets
6 kleine tortilla’s (gordita’s)
1 kropje baby romaine sla
klein bosje koriander, fijngehakt
1 teentje knoflook, gekneusd
Zout en peper
Olijfolie
Voor de limoenmayonaise:
180 ml neutrale olie
1 ei
1 theelepel mosterd
1 eetlepel azijn
½ limoen (rasp en sap)
Bereiding:
Leg eerst de zalm in de marinade. Meng daarvoor het sap van een halve limoen met een eetlepel olijfolie, de gekneusde knoflook en peper en zout. Leg de zalm erin en zet 15 tot 30 minuten koud in de koelkast.
Maak dan de salsa. Meng de paprika, mango en avocado in een kom met de rode ui, het sap van een halve limoen, een eetlepel olijfolie en zout en peper.
Tijd voor de limoenmayonaise. Pak er een bakje met hoge randen bij (een maatbeker werkt perfect) en doe daarin de olie, het ei, de mosterd, azijn en het sap en de rasp van een halve limoen. Meng kort met de staafmixer en je zult zien dat je binnen een paar seconden al mayonaise hebt.
Warm de tortilla’s een voor een kort door in een koekenpan (of in de magnetron) en bak ondertussen de zalm in een koekenpan met een laagje olijfolie. Haal de zalm uit de pan, laat even rusten op een snijplank en trek ‘m dan in grove stukken uit elkaar met twee vorken.
Nu kun je de tortilla’s als taco’s gaan opmaken. Leg in het midden van elke tortilla wat van de salsa, een paar blaadjes sla (die scheur je zo van het kropje af), wat zalm en vervolgens nog een schepje salsa. Maak af met nog wat blaadjes koriander en een schepje van de limoenmayonaise.
Eet smakelijk!