Lekker bij de Fasoli Bardolino en de Domaine d’Emile et Rose Les 5 Seaux
Ingrediënten (hoofdgerecht, 4 personen):
250g pasta (penne)
500g groene asperges
50g walnoten
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
200g kipfilet
2 eetlepels walnotenolie
peper en zout naar smaak
olijfolie
Bereiding:
Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de asperges af en snijd ze vervolgens in stukken van ca. 5 cm. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de asperges in ruim kokend water gedurende 8 minuten. Giet beide af.
Snijd de sjalotjes fijn en doe ze in een bakje, pers hierboven een teentje knoflook uit. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de walnoten voor 1 minuut, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout. In dezelfde koekenpan weer wat olijfolie verhitten en de sjalotjes samen met de knoflook in ongeveer 2 minuten zachtjes fruiten. Voeg de kipfilet toe en bak het geheel in ca. 5 minuten bruin en gaar. Strooi er zout en peper over. De afgegoten pasta en asperges overdoen in een schaal en het kipmengsel toevoegen. Schenk er twee eetlepels walnotenolie over. Garneer met de walnoten. Ook koud lekker als salade.