Lasagne van pompoen en courgette met ricotta

Lekker bij de Aranleón Sólo Tinto

Ingrediënten (4 personen):
600 gram pompoen, in blokjes
olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
300 gram ricotta
1 bosje basilicum
1 ei
250 ml tomatencoulis (zie recept)
2 courgettes van gemiddelde grootte, in fijne schijfjes
40 gram geraspte parmezaan (of oude kaas)
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ℃. Kruid de pompoenblokjes met peper en zout en bak 40 min. in de oven met een scheut olijfolie.

Meng de geperste knoflook met de ricotta, half bosje basilicum en het ei.

Schik in een schotel een laag tomatencoulis, een laag courgette, een laag geroosterde pompoen en bestrooi met basilicum. Voeg daarna een laag van het ricotta mengsel toe, een nieuwe laag courgette, tomatencoulis, etc. Bestrooi met geraspte kaas.

Bak de lasagne in 45 min. goudbruin. Haal de schotel uit de oven en versier met basilicumblaadjes.