Met mooie wijn-spijscombinaties is het tijdens de feestdagen nog meer genieten. Daarom heeft I Love Food & Wine bij diverse wijnen de lekkerste feestelijke gerechten uitgezocht.
Aperitief:
Di Filippo Malafemmena Grechetto Frizzante is lekker bij de luxe kerstboom van bladerdeeg
Eugène Meyer Crémant d’Alsace smaakt uitstekend bij rillettes van makreel
Voorgerecht:
Di Filippo Grechetto Umbrië is heerlijk in combinatie met de courgettesalade van Ottolenghi
Di Giovanna Gerbino Bianco combineert mooi met gamba’s met Oosterse kruidenboter
Le Blanc Bonhomme Blaye Côtes de Bordeaux is fantastisch bij carpaccio van coquilles en grapefruit
La Dama Valpolicella Classico is lekker bij bietensalade met kastanjes en tahin
Knobloch Spätburgunder Trocken gaat mooi samen met de salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten
Tussengerecht (warm voorgerecht):
Chateau de Lascaux Garrigue Blanc combineert goed met citroenrisotto met kabeljauw en vongole
Di Filippo Villa Conversino Umbria Rosso is verrukkelijk bij lasagne met paddenstoelen en kalkoen
Hoofdgerecht:
Tre Pini Malvasia Donna Johanna past erg goed bij de risotto met krab, asperges en citroen
Château Les Bugadelles Reserve Blanc is fantastisch bij de pappardelle met kalfsvlees
di Filippo Farandola Bianco Umbria smaakt uitstekend bij blanquette de veau
Paisajes Embotellados Garnacha is perfect bij filotaart met pompoen, bulgur en rozijnen
Mas Paillet Monts du Roi Merlot Cabernet is magnifiek bij de kip met morilles en romige truffelsaus
Château Fabre Gasparets Corbières Boutenac is heerlijk bij een stoofpotje van wildzwijn met olijven en salie
Pago de Valcaliente Reserva Rioja is een prachtige match met de Spaanse stoofpot van konijn
Dessert:
Bonjardim Moscatel is erg lekker bij de kersttulband van Holtkamp
La Dama Recioto della Valpolicella Classico is een verrukkelijke wijn bij de romige griesmeel met kersen-limoncellosaus
Nog meer recepten vind je hier.