Met mooie wijn-spijscombinaties is het tijdens de feestdagen nog meer genieten. Daarom heeft I Love Food & Wine bij diverse wijnen de lekkerste feestelijke gerechten uitgezocht.
Aperitief:
Di Filippo Malafemmena Grechetto Frizzante is lekker bij de luxe kerstboom van bladerdeeg
Eugène Meyer Crémant d’Alsace smaakt uitstekend bij rillettes van makreel
Voorgerecht:
Aranleón Sólo Cava Brut past goed bij deze feestelijke salade met appel, avocado, krab en gegrilde coquilles
Di Filippo Grechetto Umbrië is heerlijk in combinatie met de courgettesalade van Ottolenghi
Di Giovanna Gerbino Bianco combineert mooi met gamba’s met Oosterse kruidenboter
Menade Verdejo is fantastisch bij carpaccio van coquilles en grapefruit
La Dama Valpolicella Classico is lekker bij bietensalade met kastanjes en tahin
Knobloch Spätburgunder Trocken gaat mooi samen met de salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten
Tussengerecht (warm voorgerecht):
Chateau de Lascaux Garrigue Blanc combineert goed met citroenrisotto met kabeljauw en vongole
Ortola Un Moment Suspendu Blanc past mooi bij de pastinaaksoep met gember en peer
Di Filippo Villa Conversino Umbria Rosso is verrukkelijk bij lasagne met paddenstoelen en kalkoen
Hoofdgerecht:
Aranleón Sólo Blanco is een goede match met een romige visschotel
Tre Pini Malvasia Donna Johanna past erg goed bij risotto met krab, asperges en citroen
Château Les Bugadelles Reserve Blanc is fantastisch bij de pappardelle met kalfsvlees
di Filippo Farandola Bianco Umbria smaakt uitstekend bij blanquette de veau
di Filippo Sangiovese La Semente gaat goed samen met het sappige en kruidige van Saltimbocca alla Romana.
Paisajes Embotellados Garnacha is perfect bij filotaart met pompoen, bulgur en rozijnen
Mas Paillet Monts du Roi Merlot Cabernet is magnifiek bij de kip met morilles en romige truffelsaus
Clos Troteligotte K-NOM is dé wijn voor bij steak met chimichurri
Château Fabre Gasparets Corbières Boutenac is heerlijk bij een stoofpotje van wildzwijn met olijven en salie
Pago de Valcaliente Reserva Rioja is een prachtige match met de Spaanse stoofpot van konijn
Dessert:
Chocolade-kersen tiramisu en Ruby Port gaan perfect samen.
Bonjardim Moscatel is erg lekker bij de kersttulband van Holtkamp
La Dama Recioto della Valpolicella Classico is een verrukkelijke wijn bij de romige griesmeel met kersen-limoncellosaus
Nog meer recepten vind je hier.