Franse klassieke Boeuf Bourguignon

Lekker bij de Domaine Pinchinat Côtes de Provence Rouge

Ingrediënten (4 personen):
1 kilo magere runderlappen, in grove stukken
300 gr wortelen
3 teentjes knoflook
4 rode uien
250 gr kastanje champignons in plakjes
3 el olijfolie
halve pot vleesfond
2 el bloem
100 gr spekreepjes
500 ml goede rode wijn
tijm, peper en zout

Bereiding:
De oven voorverwarmen op 170°C.

In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook en wortel kleinsnijden en 2 minuten meebakken. Bloem, tijm en zout en peper erover strooien. Langs de rand van de pan fond en wijn erbij schenken. Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2 uur zachtjes gaar stoven. Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen. In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken. Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken. Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen. Pan nog 15 minuten in de oven zetten.

Lekker met aardappels en broccoli.