Lekker bij de Louis Fabre Sauvignon Blanc
Ingrediënten (2 personen):
ca. 700 g dorade
3 aardappels
4 sjalotjes
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
1 tl tijm
3 trostomaten
1 courgette
1 venkel
4 el witte wijn
zeezout en zwarte peper
Bereiding:
Schil de sjalotjes en snij in
ringetjes. Hak de knoflook fijn. Ontvel de tomaten en snij in plakken.
Schil de aardappels, kook ze gaar en giet af. Laat afkoelen en snij in
plakken. Verwijder het hart uit de venkel en snij in grove stukken. Snij
de courgettes in dikke plakken. Verhit de olijfolie in een koekenpan
met dikke bodem en fruit de sjalotjes op een laag vuur in 10 minuten
glazig. Voeg al roerend de knoflook toe. Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de helft van de aardappelplakken in een ovenschaal. Bedek met de
helft van de sjalotjes en breng op smaak met zout. Leg de dorade erop,
met de tijm en het laurierblad. Dan de plakjes tomaat, courgette en
stukken venkel, met de rest van de sjalotjes en aardappelen. Schenk de
wijn erover. Bestrooi met zout en besprenkel met olijfolie. Zet de
schaal 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Bron: Smulweb.nl